Lejla Dizdarević Brković

Lejla Dizdarević Brković

Lejla Dizdarević Brković, rođena je 13.06.1982. U sportu je od svojih prvih dana kroz ples, balet, a onda i taekwodo. Karlovac je grad koji joj je prvi otvorio vrata sportu, te je početkom 90–ih godina u istoimenom klubu počela trenirati taekwondo (TKD klub ”Karlovac” ). Nositeljica je crnog pojasa 2. Dan. Kao borac i natjecatelj u formama osvajač je brojnih medalja i priznanja s natjecanja kao što su US Open, Dutch Open, Germany Open, Austria Open , itd. Završetak profesionalne natjecateljske karijere označila je zadnjim natjecanjem na US Open-u (Las Vegas).

Nastavak slijedi u rekreativnom području, gdje je trenersko iskustvo počela stjecati trenirajući sportaše u dotičnom sportu, a odlaskom na faks u Zagreb širiti obrazovanje i na području rekreativnog sporta učenjem tehnika aerobica, fitnessa, pilatesa i yoge, te radeći i educirajući se u vodećim fitness centrima u Hrvatskoj.

Završila je Kineziološki fakultet u Zagrebu, smjer OKTfitness/aerobic kod profesora Duška Metikoša. (2001-2007).

2009. godine otvara prvi Pilates studio ”ISIS”, a 2012. godine i drugi, u kojem svatko može pronaći program za sebe. U međuvremenu radi i kao profesor tjelesnog odgoja. 2013. godine završava specijalistički poslijediplomski studij ”Organizacija i menadžment” na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, uz mentora Doc. dr. sc. Mislava Antu Omazića/ Pročelnika Katedre za organizaciju i menadžment. U tom periodu počinje graditi IN SHAPE koncept vježbanja, a studio je preimenovan u IN SHAPE. Zaštićen je i cijeli koncept vježbanja u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo RH.

2015. postaje majka malog Nea, a te iste godine upisuje Doktorski studij na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Cijeloživotnu naobrazbu provodi kroz brojne stručne edukacije i usavršavanja:

  • SFG KETTLEBELL INSTRUCTOR CERTIFICATE- LEVEL 1
  • CERTIFIKAT- FUNKCIONALNI TRENINGENERGIJSKIH SUSTAVA
  • CERTIFIKAT- FUNKCIONALNA DIJAGNOSTIKA I REHABILITACIJA LUMBALNE KRALJEŽNICE
  • CERTIFIKAT- FUNKCIONALNA DIJAGNOSTIKA I TEHABILITACIJA RAMENA I LAKTA
  • CERTIFIKAT- FUNKCIONALNI TRENING S OTPOROM
  • CERTIFIKAT- FUNKCIONALNI TRENING POKRETLJIVOSTI
  • SUPLES TRAINING SYSTEMS- LEVEL 1

Stalno se pojavljuje u medijima preko članaka vezanih uz vježbanje i zdrave životne navike koji izlaze na portalima (Žena.hr, Centar-zdravlja.net, E-žena.com, Moja-dijeta.com, Adiva). Također je suradnik u časopisu Glorija in i Adiva, te piše za mnoge, poput: Elle, Vita, Glorija Glam..kao i dnevnih novina poput Jutarjeg i Večernjeg lista. Nastupila je par puta kao gošća na Novoj TV i HRT- u vezano uz stručne teme.

Surađuje i sa velikim firmama poput Končara i T- coma kroz Program drušveno odgovornih poduzeća i brige o zaposlenicima putem rekreativnih programa. Dnevno kontaktira sa preko 100 klijenata u studiju i svakom se trudi pristupiti individualno. Stalne edukacije provodi i sa svojim timom zaposlenika kako bi rezultat sa klijentima bio još bolji.

2016. zajedno sa suprugom, mag.ing.el., pokreću obiteljski proizvod IN-SHAPE APP (Fitness aplikaciju, kako bi cijeli svoj rad i 10-ogodišnje pisanje treninga digitalizirala). 2018. aplikacija izlazi na svjetlo dana.

Ljubav prema sportu svakodnevno prenosi na svoje klijente, uzimajući u obzir njihove želje i mogućnosti, a suradnjom s kolegama iz kineziologije, te bliskih područja (medicine, psihologije i sociologije) svakodnevno unapređuje svoje teorijsko znanje koje primjenjuje u praktičnom radu. Voli živjeti punim plućima i iskoristit svaki djelić sekunde radeći nešto kreativno i zabavno, ne zaboravljajući pri tome drage prijatelje, obitelj i suradnike s kojima uživa i dijeli osmjeh.